MANNEN ZIJN VAN MARS, VROUWEN VAN VENUS. HEEFT GENDER INVLOED OP DE SEX-BEHOEFTEN

MANNEN ZIJN VAN MARS, VROUWEN VAN VENUS. HEEFT GENDER INVLOED OP DE SEX-BEHOEFTEN

Hij wil de hele tijd seks. Ze heeft er nooit zin in. Ze wil in de eerste plaats emotionele intimiteit. Het enige wat hij wil is fysiologische bevrediging. Ze wil geknuffeld en geliefd worden. Dit zijn slechts enkele stereotypen over heteroseksuele relaties.

Natuurlijk kunnen veel (of allemaal) absoluut waar zijn voor sommige (of veel) koppels, maar al te vaak hebben we de neiging om alles te simpel te maken en alles te reduceren tot overdreven clichés over "geile" mannen en "frigide" vrouwen.

MANNEN ZIJN VAN MARS, VROUWEN VAN VENUS. HEEFT GENDER INVLOED OP DE SEX-BEHOEFTEN

Zijn we echt zo verschillend van elkaar?

Waarschijnlijk nee. Modern onderzoek komt steeds meer tot de conclusie dat de seksuele behoeften van mannen en vrouwen veel meer op elkaar lijken dan eerder werd gedacht. Bovendien blijkt dat de stereotypen die ik hierboven heb genoemd niet alleen vaak niet waar zijn, maar ook een belemmering kunnen vormen voor goede, plezierige seks en emotionele intimiteit in een koppel.

Ik wil drie bijzonder schadelijke mythes onder de aandacht brengen die een zeer negatieve invloed hebben op de vrouwelijke seksualiteit.

Mythe 1: Mannen hebben een hoger libido dan vrouwen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de meeste mensen, op de vraag wie een sterkere seksuele constitutie heeft: mannen of vrouwen, zonder aarzelen antwoorden dat mannen. En dat allemaal omdat we sinds onze tienerjaren in ons hoofd zijn geboord dat mannen meer seks willen dan vrouwen.

En erger nog: een man moet zonder meer een hoger libido hebben. Als een man in een heteroseksuele relatie steeds minder vaak seks wil, dan is er zeker iets mis met hem! Zo niet met hem, dan met haar, en inderdaad, met hun verbintenis als zodanig. Bij normale stellen gebeurt dit niet - punt uit!

Maar studie na studie zegt hetzelfde: vrouwen hebben net zoveel behoefte aan seks als mannen, en veel vrouwen willen het meer dan hun partners.

MANNEN ZIJN VAN MARS, VROUWEN VAN VENUS. HEEFT GENDER INVLOED OP DE SEX-BEHOEFTEN

Een van de onderzoeken die is gewijd aan de studie van paren met verschillende seksuele constituties, vond dat onder partners met een hoger libido mannen en vrouwen gelijk verdeeld zijn. Dat wil zeggen, de kans dat je seksueel contact wilt als de partner daar niet op ingesteld is, is 50/50, ongeacht of je een man of een vrouw bent. En statistieken voor het VK laten zien dat 59% van de vrouwen zich in een dergelijke situatie bevindt - dat is meer dan de helft!

Mythe 2. Je begeerlijk voelen is een behoefte van een vrouw.

Gewild willen worden is een heel belangrijk onderdeel van de vrouwelijke geslachtsdrift. De meeste vrouwen willen dat hun partner hun uiterlijk complimenteert, met hen flirt en de eerste stap zet.

Als de aandacht komt van een man die interessant voor ons is, is alles in orde. Maar weinig vrouwen denken erover na of hun vriend wederzijdse aandacht wil.

Ik heb mannen geïnterviewd om erachter te komen wat hun seksuele verlangen voedt, en een van de meest voorkomende dingen waar ze over praten, is het gevoel dat hun partner hen aantrekkelijk, wenselijk en verleidelijk vindt.

Wat bedoelden mannen precies met 'zich begeerlijk voelen'? Ze spraken over complimenten (over persoonlijkheid of uiterlijk), het initiëren van seks door een partner, haar actieve betrokkenheid tijdens het vrijen. Dit alles helpt hen zich belangrijk en belangrijk te voelen.

Mythe 3. Vrouwen houden van aanraking - mannen hebben alleen seks.

Het derde stereotype is dat vrouwen genoeg platonische intimiteit hebben in de vorm van ongevaarlijke "knuffels", en een man heeft al deze onzin niet nodig - het is beter om direct door te gaan naar het hoogtepunt van het programma. Maar de waarheid is dat zowel mannen als vrouwen echte verbinding en intimiteit willen, en niet alleen een puur fysiologische handeling.

Uit mijn onderzoek heb ik geleerd dat het voor de meeste mannen belangrijk is om intimiteit met een partner tot stand te brengen en te behouden op verschillende manieren die geen seksuele ondertoon hebben. Ze beschreven bijvoorbeeld het waarderen van goede gesprekken van hart tot hart, samen films kijken, samen wandelen, enzovoort. En dit alles tegen de achtergrond van wat er van ze verwacht wordt, dat ze gewoon 24/7 seks moeten willen.

MANNEN ZIJN VAN MARS, VROUWEN VAN VENUS. HEEFT GENDER INVLOED OP DE SEX-BEHOEFTEN

Waarom zijn deze mythen schadelijk?

Het gevaar van deze en andere genderstereotypen is dat ze mannen en vrouwen beperken tot een klein aantal toegewezen rollen.

Vrouwen met een hoog libido schamen zich hier bijvoorbeeld voor en proberen het te "muten" om een ​​man niet te intimideren. Aan de andere kant kunnen mannen zich onzeker voelen in uitingen van tederheid en aandacht voor een partner - per slot van rekening zouden ze 'maar aan één ding moeten denken'.

Het goede nieuws is dat het besef dat dit allemaal slechts oppervlakkig opgelegde verwachtingen zijn, je zal helpen om harmonie in een paar te vinden en je te ontdoen van schaamte en angst om je partner je ware zelf te laten zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

HOE BEVESTIGINGSSTIJL HET SEKSLEVEN BENVLOEDT?

HEBBEN FEMINISTEN EEN TRAINING OVER SEKS NODIG?

GELUK EN SUCCES: HOE TE COMBINEREN?

FEMINISME IS GEEN HINDER VOOR SEX

NAAR EEN SWINGER CLUB EEN PERSOONLIJKE ERVARING VAN EEN PROFESSIONELE SEXoloog

ALLES KOMT UIT DE KINDERJAREN: WAT HET GEVOLG KAN HEBBEN VAN AUTORITEIT EN DEMOCRATISCH ONDERWIJS

HOE EEN PARTNER IN SEKS TE WEIGEREN ZONDER DE RELATIE TE SCHADE

WAAROM ZOUDEN VROUWEN ORALE SEX TRAINING HEBBEN?

MANNEN NEP ORGASME OOK!